. .

Velkommen til Kystkultursamlingen i Tananger

LS Tananger - 2006 - under prøveturen etter restaureringen


Stiftelsen Kystkultursamlingen i Tananger ble offisielt etablert i 1991. Samlingen startet i det små som privat initiativ i 1970-årene og har siden vokst til en av landets største samlinger av båter, bruksgjenstander og bygninger fra 18- og 1900-tallets kystkultur. Vi har utstillinger om blant annet hummerfisket, sildefiske, trankoking, barking, båter og motorer.

Stiftelsens formål er å styrke lokal identitet gjennom aktiv historie- og tradisjonsformidling. Innsamling, registrering, bevaring og tilgjengeliggjøring av lokalhistorisk materiale er hovedoppgaven.  Kulturformidling gjennom aktiv deltagelse fra lokalbefolkningen skal prioriteres.

 


2019.08-TanangerKystseilas

Kystkultursamlingen i Tananger har tatt over stafettpinnen etter Ryfjordseilaset som i 20 år har vært arrangert på Finnøy. Vi gleder oss til å ta i mot trebåtenusiaster fra land og strand. Arrangementet varer hele helgen og inneholder både seilas og faglig påfyll. Det blir hyggelige aktiviteter og god stemning. Vi håper å se flest mulig i Tananger denne helgen. Ta med jekter og færinger, gitar, trekkspill, kontrabass og godt humør.

Informasjon inkludert program finner du her.